Vegansk ostfondue

Hejsan! 
Något jag saknat något fruktansvärt sen jag gick över till vegansk kost är ostfondue. Men igår hände det. Jag gjorde vegansk ostfondue. Det var visserligen inte riktigt lika gott som ostfondue gjord på komjölksost, men ändå helt underbar! Här kommer recept för den som vill ha.
 
Vegansk ostfondue, för ca 5-6 personer
Du behöver
  • 1 frp Violife (400 g)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 flaska torrt, vitt vin 
Värm vinet i en kastrull tills det börjar bubbla. Hacka vitlöken fint och häll ner i vinet. Riv hela osten och häll ner i vinet. Rör om tills all ost smält. Tillsätt mer vin om du tycker att det behövs. Låt puttra under omrörning i ca 10 minuter till. 
Servera med brödbitar, gärna surdeg. 
 

Kommentera här: