Glutenfri ugnspannkaka

Här kommer ett recept på en fantastisk, glutenfri ugnspannkaka, supergott som lyxfrukost. Receptet är inspirerat av Evelina Göranssons underbara blogg evelinasekologiska.femina.se.
 
Glutenfri ugnspannkaka
Du behöver
  • 1 dl havremjöl
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk fiberhusk
  • 1/2 msk kokossocker
  • 3 st NoEgg alt chiaägg
  • 2 1/2 dl havremjölk alt mandelmjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna för sig, vispa ägg och mjölk för sig. Häll sedan i de torra ingredienserna i ägg- och mjölkblandningen. Smörj en ugnsform (ca 10x20 cm) med smör och häll därefter i smeten. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna ca 10 minuter innan servering. 
Serveras gärna med sojagrädde, lönnsirap och vaniljpulver. Alternativt kan du ha sojabacon i pannkakan och servera med lingonsylt. Supergott!
 

Kommentera här: