Söndag och hönökaka
Hej på er!
Älskar söndagar, har sällan den där ångesten för att det är måndag dagen efter. Kanske beror på att jag ofta försöker göra något roligt på söndagar, kanske för att jag älskar mitt jobb..
Hursomhelst, idag har varit en sån där produktiv dag där jag fått en hel del gjort, på trist-saker och kul-saker. Gjorde bland annat en ny sats schampo, en handtvål och provade ett recept på glutenfria hönökakor. Dom blev faktiskt fantastiskt goda! Langar fram recept här.
Glutenfria hönökakor
Du behöver
- 6 1/2 dl glutenfri mjölmix (jag använde Finax lågproteinmix)
- 25 g jäst
- 3 dl havremjölk
- 1 dl vatten
- 1/2 dl rapsolja
- 1/2 dl agavesirap
- 2 dl havregryn (gärna ekologiska fiberhavregryn)
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- Smält, mjölkfritt smör till pensling
- Ca 3 dl mjöl till utbakning

(Det tog slut på plats, så fick snabbrengöra golvet för att kunna använda det som arbetsbänk).
Nagga rundlarna med en gaffel och grädda sedan i 250 grader i 8 minuter.

Trevlig kväll på er!