Morgonmuffins och varma scones
Hur gott är det inte att börja dagen med varma scones och en god muffins? Fortfarande blåsigt och regnigt ute när jag vaknade, så det fick bli långfrukost inomhus med tända ljus. Doften av nybryggt kaffe och nybakade scones får även en morgontrött människa som jag att vakna.
Glutenfria scones
Du behöver
- 50 g mjölkfritt smör
- 4 dl mjöl (glutenfritt) - förslagsvis bovete, teff eller glutenfritt från Finax
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl havremjölk

Grädda mitt ugnen i ca 15 minuter. Serveras varma. Ät gärna med din favoritmarmelad eller med lite mjölkfritt smör, en ostbit (Astrid & Aporna), skivad gurka och en tomatklyfta.
Kardemummamuffins med blåbär och hallon, ca 12 st
Du behöver
- 4 st NoEgg
- 4 msk valfri sötning (honung, agavesirap el. kokossocker alt en halv, mosad banan)
- 2 dl smält kallpressad kokosolja
- 3 dl mandelmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 1 msk mald kardemumma
- 225 g blåbär och hallon

Sätt ut muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Toppa gärna med något, exempelvis nötter, kokoschips eller en bit mörk choklad.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Enjoy!