Glutenfria morgonfrallor

Godmorgon!
Jag bara älskar lördagsmornar! Vi brukar alltid unna en extra lång frukost dessa mornar. Så då passar det ju perfekt med nybakade frallor! Här kommer ett recept på riktigt smarriga grova frallor.
 
Glutenfria frallor med massa frön
Du behöver
  • 25 g jäst
  • 7,5 dl ljummet vatten
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 2,5 dl teffmjöl
  • 0,5 dl durramjöl
  • 3,5 msk fiberhusk
  • 2 msk olja
  • 1,5 msk agavesirap (kan uteslutas)
  • 2,5 dl havregryn
  • 1,5 tsk salt (kan uteslutas)
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl hampafrön
  • 3 msk chiafrön
  • 0,5 dl pumpafrön
Blanda ut jästen i det ljumma vattnet tillsammans med olja och agavesirap. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda succesivt i dem i degvätskan. Blanda snabbt ihop till en jämn smet, sväller nämligen snabbt till en deg. Låt degen stå i ca 15 minuter och gör sedan ca 10 frallor som du lägger ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i ca 90 min.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ca 25 min. Färdigt!

Mer från bloggen

Kommentera här: