Sommar, jordgubbsyoghurt och hemmagjord müsli

Åh underbara sommar! Nu börjar jag faktiskt våga tro att den är här för att stanna. När jag vaknade denna morgon var jag hysterisk sugen på jordgubbar! Så till frukost slängde jag ihop en enkel jordgubbsyoghurt toppad med hemmagjord müsli, äkta vaniljpulver, agavesirap och svarta vinbär. Såååå gott! Självklart drack jag den obligatoriska koppen kaffe också, ingen morgon utan kaffe!
Här kommer recept för den som vill prova.
 
Hemmagjord jordgubbsyoghurt, ca 2 små portioner alt 1 stor portion 
Du behöver
  • 3 st mogna avokado
  • 1 dl frysta jordgubbar, mer eller mindre beroende på tycke och smak (färska går också bra men frysta ger bäst konsistens anser jag)
  • 1 msk agavesirap, mer eller mindre efter tycke och smak, alt en halv banan
Släng ner allt i en hög mixerbunke, mixa några minuter tills yoghurten blivit riktigt slät och fin. Klart! 
Du kan självklart tillsätta andra bär om du vill det, låt fantasin flöda.
 
Hemmagjord müsli
Hemmagjord müsli är bland det absolut lättaste som finns att göra. Min müsli består av följande
 
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1 dl chiafrön
  • 1 dl hampafrön
Jag häller upp allt i en glasburk med lock och blandar försiktigt. För hade jag alltid nötter i men då jag blivit nötallergiker är det inte längre ett alternativ... Men jag kan ju tipsa om att naturella cashew-, pinje- och paranötter är mycket gott att ha i. Russin är också fantastiskt gott att ha till! 
 
 
Ha en härlig sommardag! Kram på er ☀️

Kommentera här: