Midsommartårtor
En vecka för sent men här kommer recept på de midsommartårtor jag gjorde.
Till båda tårtorna gjorde jag en botten bestående av detta
En tårtbotten
- 15 urkärnade dadlar
- 2 dl mandlar
- 3 msk kakao
- 1 dl rapsolja
Mixa dadlarna till en jämn, kladdig smet. Häll i resterande ingredienser och mixa lite till. Tryck ut smeten i en form och ställ i frysen.
Till jordgubbstårtan hade jag i två teskedar lakritspulver istället för kakao, men det är frivilligt.
Jordgubbsfyllning
- 2 dl solrosfrön (blötlagda i två timmar)
- 5 dl frysta jordgubbar
- 1/2 dl havremjölk
MIca ihop ingredienserna och smeta ut över den färdiggjorda bottnen. Ställ in i frysen och låt stå i minst två timmar innan servering. Garnera förslagsvis med pärlsocker, färska jordgubbar och några pepparmyntsblad.
Citron- och blåbärfyllning
- 4 dl solrosfrön (blötlagda i minst två timmar)
- 1 dl havremjölk
- 1 dl rapsolja el annan neutral olja
- Saft och zest från en hel citron (till citronfyllningen)
- 2 dl frysta blåbär och 1 tsk vaniljpulver (till blåbärsfyllningen)
Mixa ihop ingredienserna och smeta första ut blååbärsfyllningen på den färdiggjorda bottnen, låt stå i frysen i en halvtimme. Smetà därefter ut citronfyllningen ovanpå blåbärsfyllningen. Låt stå i frysen i minst två timmar innan servering. Garnera förslagsvis med blåbärspulver, färska blåbär och några pepparmyntsblad.
Enjoy!