Midsommartårtor

En vecka för sent men här kommer recept på de midsommartårtor jag gjorde. 
 
Till båda tårtorna gjorde jag en botten bestående av detta
 
En tårtbotten
  • 15 urkärnade dadlar
  • 2 dl mandlar
  • 3 msk kakao
  • 1 dl rapsolja
Mixa dadlarna till en jämn, kladdig smet. Häll i resterande ingredienser och mixa lite till. Tryck ut smeten i en form och ställ i frysen. 
Till jordgubbstårtan hade jag i två teskedar lakritspulver istället för kakao, men det är frivilligt. 
 
Jordgubbsfyllning
  • 2 dl solrosfrön (blötlagda i två timmar)
  • 5 dl frysta jordgubbar
  • 1/2 dl havremjölk
MIca ihop ingredienserna och smeta ut över den färdiggjorda bottnen. Ställ in i frysen och låt stå i minst två timmar innan servering. Garnera förslagsvis med pärlsocker, färska jordgubbar och några pepparmyntsblad.
 
Citron- och blåbärfyllning
  • 4 dl solrosfrön (blötlagda i minst två timmar)
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl rapsolja el annan neutral olja 
  • Saft och zest från en hel citron (till citronfyllningen)
  • 2 dl frysta blåbär och 1 tsk vaniljpulver (till blåbärsfyllningen)
Mixa ihop ingredienserna och smeta första ut blååbärsfyllningen på den färdiggjorda bottnen, låt stå i frysen i en halvtimme. Smetà därefter ut citronfyllningen ovanpå blåbärsfyllningen. Låt stå i frysen i minst två timmar innan servering. Garnera förslagsvis med blåbärspulver, färska blåbär och några pepparmyntsblad.
Enjoy!
 

Kommentera här: