Glutenfria matmmuffins med riven morot

Hejsan!
Igår kväll provade jag ett recept jag kommit på. Superenkelt att göra och blev faktiskt riktigt gott!
 
Glutenfria matmuffins med riven morot (ca 12 st)
Du behöver
  • 3 dl rismjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 msk psylliumhusk
  • 7 dl havremjölk
  • 1 dl olivolja
  • 3 stora rivna morötter (mer eller mindre efter smak)
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl linfrön (frivilligt)
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll på havremjölken och blanda till en jämn smet. Blanda ner olivolja. Avsluta med att blanda ner de rivna morötterna. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter. Kontrollera att muffinsen är klara genom att sticka en gaffel eller provsticka i en muffinsen. Är den torr så är de klara.
 
Tips!
Om du inte vill/kan/orkar/har tillgång till att använda de olika mjölsorterna, går det lika bra att använda 5 dl av Finax grova mjölmix (den gröna).
 
 

Kommentarer:

1 Emma -Merakibeauty.se:

mummss :D

Svar: Ja, du måste prova! 😃
ekologiskvardag.blogg.se

Kommentera här: