Fotbollssöndag och thaigryta

Hej!
Hoppas ni haft en fin helg allihop. För min del har det varit en skön helg med mycket tid spenderad utomhus. Igår kväll hade vi en överraskningsfest för min ena lillebrors sambo. Det blev en alldeles för sen, men mycket lyckad kväll! Så idag har det varit en slappardag med amerikansk fotboll i solen och häng med familjemedlemmar och vänner. På kvällen myste sambon och jag ner i soffan framför en film med varsin skål thaigryta. Den blev faktiskt riktigt god, lite stolt vart jag till och med. Här kommer recept för den som vill prova!
 
Thaigryta med sjögräsnudlar
Du behöver
  • 1 tofublock (ca 250-300 g)
  • 3 burkar kokosmjölk eller kokosgrädde (3 á 400 ml)
  • 3 vitlöksklyftor 
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk mango chutney
  • 1/2 dl soya 
  • 1 tsk röd curry (eller krydda efter tycke och smak)
  • 1 tsk ingefära (eller krydda efter tycke smak)
  • Valfria grönsaker att ha i (jag valde Garants ekologiska wokmix)
 
 
Börja med att hacka vitlöken och fräs den i sambal oelek. Häll därefter på kokosmjölk, soya, chilisås och mango chutney. Rör om och låt småkoka ett par minuter.
 
Ta sedan i kryddorna ihop med tofun, blanda och låt koka ca 10-15 minuter eller tills kokosmjölken fått lite tjockare konsistens. I med grönsakerna, rör om och låt stå kvar på eftervärmen tills det är dags att serveras.
 
 
 
 
Till detta passar förslagsvis ris eller nudlar. Jag valde att ha sjögräsnudlar till, det blev riktigt gott! De krispiga nudlarna passar så bra ihop med grytan. Lycka till!
Kram på er