Glutenfria wraps med senap, ost och "grönsaksröra"
Dagens lunch idag fick bli wraps. Jag är helt tokig i wraps, det kan man baske mig äta till allt! Och glutenfritt mår jag inte bara bättre av, utan det smakar mycket godare också!
Här kommer receptet, inspirerat av Hanna Göranssons underbara blogg.
Glutenfria wraps
Du behöver
- 2 msk potatismjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk mandelmjöl
- 2 msk havregryn
- 0,75 msk fiberhusk
- 0,75 tsk bakpulver
- 2 chiaägg (2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten)
- 1 msk flytande smör alt smält kokosolja
- 1 nypa salt
- 1/2 dl vatten
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner chiaäggen, vatten och smöret/kokosolja. Låt svälla i ca 4 minuter. Strö ut lite potatismjöl på ett bakbord, dela degen i fyra delar. Kavla ut till önskad tjocklek och stek båda sidorna på hög värme, gärna i smör. Servera gärna med senap, ost och grönsaksröra. Violife rekommenderas starkt!
Recept på en god grönsaksröra kommer i nästa inlägg.