Halloweenfest

Igår hade min sambo och jag en halloweenfest för våra vänner. Den blev mycket lyckad! Vi hade den ute på landet hos min mamma. Hon har ett gammal uthus med ett loft med träbjälkar och stora träplankor som golv, perfekt att ha en halloweenfest på!
 
 
 
 
 
 
 
Till detta gjordes självklart en hel del tilltugg - glutenfria, ekologiska och vegetariska såklart! Om du själv skulle vilja prova så kommer recepten här.
 
Korvfingrar - mängd avgör du själv efter hur mycket du vill göra. 
Du behöver:
  • Sojakorv
  • Röd paprika
  • Honung
Koka upp vatten i en kastrull och lägg sedan i korvarna. När de kokat klart häller du av vattnet och låter korvarna svalna något. Skär de sedan i två delar. På mitten av varje korvdel skär du tre skåror. Vid toppen skär du en bit in (ca 1/2 cm), skär uppifrån och ner, och skär sedan loss biten från sidan. Skär ut paprikabitar formade som naglar. Lägg en liten klick honung där du skurit bort biten på korven och sätt dit "paprikanageln". Färdigt!
 
 
Pumpa- och spindelnätskaka
Gör två stycken kakor om du vill ha båda motiven.
Du behöver:
  • 15 färska dadlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 5 msk kakao
  • 4 msk kokossocker (kan uteslutas)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 tsk mynta (kan uteslutas)
Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur dadlarna, lägg dem i en bunke och mixa med stavmixer till en slät smet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll över i dadelsmeten. Knäck i äggen och mixa igen. Smält kokosoljan, häll över och mixa ännu en gång. Häll över allt i en kakform och ställ in i ugnen i 8-10 min. Ställ sedan in kakan i kylskåpet i en timme. 
 
Glasyr
Du behöver:
  • 2 msk citronsaft
  • 50 g mjölkfritt smör alt kokosolja
  • 4 dl riven kokos
  • 100 g sour supreme
  • 1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
  • Valfri karamellfärg 
Smält det mjölkfria smöret/kokosoljan i en kastrull på svag värme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sour supreme och häll över det smälta smöret/kokosoljan. Droppa i karamellfärgen och mixa allt med stavmixer. Klart att användas! 
Forma och dekorera kakorna som du önskar!
 
 
Dadelbollar
Du behöver: 
  • 20 st dadelbollar
  • Grovt hackade mandlar (mängd avgör du själv)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 5 msk kakao
Kärna ur dadlarna och lägg i en bunke. Mixa dadlarna med stavmixer till en slät smet. Tillsätt de andra ingredienserna och mixa igen. Rulla till små bollar och ställ in i kylen i en timme. Sedan kan du dekorera dem med glasyr. Gör till exempel läskiga ögon! 
 
Mandelkakor
Du behöver:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl kokossocker
  • 2 äggvitor
  • Valfri kryddning, ex vanilj, kanel, kardemumma etc
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggvitorna och blanda om. Gör runda bollar av smeten och platta till på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 12-15 min. Låt svalna och dekorera sedan med glasyr. Gör exempelvis Frankensteinansikten, pumpor, spindlar, spindelväv, dödskallar etc.
 
Tortillachips
Du behöver:
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 cayennepeppar
  • 1/2 paprikapulver
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggvitorna och vispa med elvisp. Forma degen till en boll och kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt. Räcker till två plåtar. Skär små trekanter i degen och grädda mitt i ugnen i 10-15 min, beroende på tjocklek. Låt svalna och bryt isär. Fantastiskt goda!
 
 
 
Happy halloween! 🎃

Kommentera här: