En släng av studentliv och linsfärs
Hejsan!
Nu har det gått några dagar sen senaste inlägget. Det är för att jag varit iväg i Karlstad på närträff för min utbildning. Har varit några mycket intensiva, men fantastiskt roliga dagar! Ännu en gång fått en del nya bekantskaper, varit uppe alldeles försent med underbara människor och tröttheten har slagit till som en hammare i huvudet dagen efter, lagom till redovisningsdags. Precis som det ska vara!
Väl hemma igen var jag lagom trött på utemat och ville bara ha något hemlagat, riktigt gott. Så jag slängde ihop något jag velat prova ett tag men liksom aldrig kommit för mig att göra tidigare. Linsfärssås! Till detta kokade jag bönfettuccine och skivade gurka.
Linsfärssås (ca 4 portioner)
Du behöver
- 4 dl torkade, röda linser
- 2 dl vitt vin
- En halv gul lök
- En vitlöksklyfta
- Några droppar agavesirap
- En skvätt soya
- En nypa salt
- Valfria kryddor (jag kryddade med spiskummin och chili)
Bon appétit!
