En släng av studentliv och linsfärs

Hejsan!
Nu har det gått några dagar sen senaste inlägget. Det är för att jag varit iväg i Karlstad på närträff för min utbildning. Har varit några mycket intensiva, men fantastiskt roliga dagar! Ännu en gång fått en del nya bekantskaper, varit uppe alldeles försent med underbara människor och tröttheten har slagit till som en hammare i huvudet dagen efter, lagom till redovisningsdags. Precis som det ska vara! 
Väl hemma igen var jag lagom trött på utemat och ville bara ha något hemlagat, riktigt gott. Så jag slängde ihop något jag velat prova ett tag men liksom aldrig kommit för mig att göra tidigare. Linsfärssås! Till detta kokade jag bönfettuccine och skivade gurka. 
 
Linsfärssås (ca 4 portioner)
Du behöver
  • 4 dl torkade, röda linser
  • 2 dl vitt vin
  • En halv gul lök
  • En vitlöksklyfta
  • Några droppar agavesirap
  • En skvätt soya
  • En nypa salt
  • Valfria kryddor (jag kryddade med spiskummin och chili)
Koka upp vatten till linserna (står oftast på förpackningen hur mycket vatten du behöver per dl linser, men ett bra mått är annars att linserna ska vara helt täckta med vatten). Medan vattnet kokar hackar du lök och vitlök och slänger ner i en stekpanna. Fräs en stund och häll sedan ner de färdigkokade linserna i pannan (med det vatten linserna kokat i, häll alltså inte av det). Häll på soya, agavesirap och matlagningsvin. I med salt och önskade kryddor, blanda väl. Låt detta sedan stå och puttra på låg värme i ca 20 min eller tills det fått önskvärd konsistens. Serveras förslagsvis med pasta och färska grönsaker. 
Bon appétit!